Podarujte novomanžele na svatbě tím nejlepším dárkem: tipy na originální svatební dary

3.6.2024

Svatba je jedním z nejvýznamnějších okamžiků v životě každého páru, a vybírání toho pravého svatebního daru může být stejně vzrušující jako náročné. Chcete-li novomanželům poskytnout něco, co bude mít osobní význam a zároveň bude originální, je třeba přemýšlet kreativně a s láskou. V tomto článku vám nabídneme tipy na originální svatební dary, které jistě zaujmou a potěší, jsou krásné a praktické, ale také osobité a památné.

Svatební dary na kulatém stole s bílým ubrusem a svatebními dekoracemi

Začněme s tím, že nejlepší svatební dary jsou ty, které odrážejí osobnost a zájmy novomanželů. Není nic hloupějšího, než podarovat novomanžele něčím, co se jim nebude hodit a co skončí v koutě nebo zabaleno na půdě. Výhodu mají ti, kdo novomanžele dobře znají nebo vědí, co by si přáli nebo co jim chybí. Bývá také obvyklé, že budoucí  novomanželé vytvoří seznam přání. Pokud tento seznam existuje, nahlédněte do něj, případně se domluvte, pokud je to možné, s ostatními svatebními hosty, aby se dary pokud možno nedublovaly. Berte v potaz společné koníčky a zájmy novomanželů.

Nyní, když máte představu o tom, jak vybrat správný dar, pojďme se podívat na některé konkrétní nápady:

1. Věcné dary

Jedná se o klasické hodnotné dary, ať už to je vybavení domácnosti, věci denní potřeby, věci pro radost apod. Kvalitní kuchyňské náčiní, luxusní ložní prádlo nebo dokonce předplatné služby, která jim usnadní život, mohou být velmi ceněné. Tyto dárky nejenže přinášejí pohodlí, ale také připomínají dárce pokaždé, když jsou používány. V tomto případě je však třeba zvážit vhodnost onoho daru. Sporotovní bunda se jako svatební dar nehodí, naopak potřebný vysavač se páru, který zařizuje společnou domácnost, hodí.

2. Personalizované dary

Personalizované dary mají vždycky zvláštní kouzlo. Co takhle nechat vyrobit vlastní svatební fotoalbum s gravírovanými jmény novomanželů? Nebo třeba personalizované kuchyňské potřeby, jako jsou gravírované vařečky, sklenice nebo prkénka, ryté sklenice nebo monogramové ručníky nebo vlastnoručně vyrobený obraz? Tyto dary jsou nejen praktické, ale i krásné a osobní. Ukazují, že jste si dali tu práci a mysleli na novomanžele a také poskytují trvalou vzpomínku na jejich svatební den.

Svatební fotoalbum s fotkami novomanželů na stole

3. Zážitkové dary

Dnešní doba přeje zážitkům. Obdarujte novomanžele něčím, co mohou společně prožít. Voucher na wellness víkend, let balónem nebo třeba romantickou večeři ve vyhlášené restauraci. Tyto dárky jim umožní vytvořit si další krásné vzpomínky. Zážitky jsou často ceněny více než materiální dárky, protože poskytují možnost prožít něco nového a vzrušujícího. Dbejte přitom na to, co mají novomanželé rádi. Není vhodné darovat třeba letecký zájez někomu, kdo se bojí létání.

4. Originální bytové doplňky

Bytové doplňky mohou být velmi vkusným a užitečným darem. Designové lampy, stylové povlečení nebo dokonce chytré domácí zařízení, jako jsou reproduktory nebo světla. Tyto dary budou novomanželům sloužit dlouhá léta a vždy jim připomenou, kdo jim je daroval.

Designové oranžové lampy visící ze stropu v umělém osvětlení

5. Finanční dary

V dnešní době jsou velmi vhodným darem peníze. Nebojte se předat novomanželům "pouze" peníze. při současných vysokých cenách všeho se jim finance určitě budou hodit, třeba k úhradě nákladů spojených se svatbou. Můžete je předat třeba v hezké obálce, nebo můžet vytvořit originální koláž, do které bankovky vtipným způsobem schováte.

6. Příspěvek na svatební cestu

Pokud víte, kam se novomanželé chystají na svatební cestu, můžete jim přispět na jejich výlet. Jedná se o finanční dar, kdy jim nebudete vybírat, kam pojedou, ale pouze jim přispějete. Nebo jim můžete přispět na určitou část z jejich svatebnní cesty. Například jim zaplatit výlet luxusní lodí v rámci jejich svatební cesty.

manželský pár v objetí u bazénu v exotické destinaci

7. DIY dárky

Vlastnoručně vyrobené dárky mají vždy zvláštní hodnotu. Pokud máte kreativního ducha, můžete vyrobit něco sami. Ručně šité polštáře se jmény novomanželů a datem svatby, háčkované deky, nebo třeba vlastnoručně namalovaný obraz, případně obraz novomanželů. Tyto dary ukazují, že jste do nich vložili svůj čas a lásku a novomanžele zcela jistě potěší.

8. Kapela na svatbu jako svatební dar

Pokud plánujete něco opravdu speciálního, můžete novomanželům zajistit živou kapelu na svatbu, která jim zahraje na jejich velký den. Obohatíte tím zároveň celý svatební den i ostatním a výsledkem bude skvělý hudební zážitek a zábava pro všechny. Ptejte se novomanželů, jaký druh hudby mají rádi a co by si přáli, případně zda mají z kapela na svatbu nějakou svou oblíbenou. Nebo jim předložte pár tipů a po jeich výběru jim kapelu na svatbu na jejich velký den objednejte.

Závěrem

Vybrat ten nejlepší svatební dar vyžaduje čas, úvahu a znalost novomanželů. Ať už se rozhodnete pro něco tradičního nebo úplně unikátního, nejdůležitější je, že dar je vybrán s láskou a péčí. Doufáme, že naše tipy vám pomohou najít ten pravý dar, který novomanželům přinese radost a štěstí na jejich společné cestě životem.

Další články:

První tanec novomanželů na svatbě: jak vybrat skladbu, připravit a naplánovat první tanec a překvapit svatební hosty
Svatební hry: Jsou neodmyslitelnou součástí svatby?
10 nejčastějších chyb při pořádání svatby a jak se jim vyhnout
Svatební hostina 2024: Jaké jídlo, dorty a zákusky jsou trendy? Velký přehled
Svatební párty venku nebo ve vnitřních prostorách? Obojí má své PRO a PROTI
Kapela na svatbu - skvělá volba nebo drahé řešení zábavy?
Svatební menu: co se podává na svatbě a co patří na svatební stůl. Víte to?
Kapela na svatbu vs. DJ na svatbu: Proč je živá hudba tou nejlepší volbou?
Originální svatební program: Jak udělat váš velký den atraktivním pro vás i pro vaše hosty. Velký výběr tipů a rad

Kontaktuj kapelu